Дряново

България може да е малка държава, но за сметка на това пък изключително красива. Природата в страната ни е невероятно живописна и това привлича хиляди туристи всяка година, които идват тук от различни краища на света. В България има много известни курорти, но ние няма да говорим за тях, тъй като са достатъчно популярни, а за едно малко и красиво градче, което се намира в полите на Стара планина.

Този град, който ще ви впечатли със своята природа и много богато историческо наследство, е Дряново. Там ще видите неща, които не можете да видите в никой друг град. Дряново също така е известен като градът на Кольо Фичето и там можете да видите някои от неговите най-впечатляващи творения. Такива са моста над река Дряновска, църквата „Свети Никола”, Часовниковата кула и други.

Дряново

В Дряново природата е девствена и запазена от набезите на строителите, но пък архитектурата в града е много различна и интересна и със сигурност ще ви грабне още от пръв поглед. Дряновският манастир е сред най-известните туристически атракции, но и пещерата Бачо Киро заслужава особено внимание. В околностите на града има 2 много красиви еко пътеки, които са чудесни за семейна разходка, тъй като ще се откъснете от градската обстановка и ще се потопите в един нов и див свят.

В Дряново има няколко много уютни семейни хотели, а също така и къщи за гости, които ще ви предложат всичко необходимо и то на цени, за които дори не сте си мечтали. Градчето е подходящо за туризъм през всички сезони, тъй като климатът е умерен и много приятен. Стратегическото географско положение на Дряново също е много важно, тъй като градът се намира в Централна България и всички хора от по-големите градове могат да стигнат там буквално за 2-3 часа.

Всеки човек заслужава да си направи една незабравима почивка поне веднъж в годината, а ако ви е писнало от пренаселените плажове и скъпите зимни курорти, преди да стегнете отново куфарите си, помислете добре дали не искате нещо различно и разтоварващо.